Датската полиция проведе акция в Копенхаген и арестува мъж, заподозрян,

...
Датската полиция проведе акция в Копенхаген и арестува мъж, заподозрян,
Коментари Харесай

Датската полиция арестува мъж, подготвял атентати

Датската полиция организира акция в Копенхаген и арестува мъж, обвинен, че е възнамерявал ислямистки терористични офанзиви, оповестиха през днешния ден управляващите, като прибавиха, че евентуално арестуваният е работил самичък, съобщи Асошиейтед прес.

Оперативният шеф на датската Служба за сигурност и разузнаване Флеминг Дрейер сподели, че обвиненият се е опитвал да си набави оръжие и муниции, и е възнамерявал "една от няколко офанзиви ".

Главният контрольор на полицията в Копенхаген Йорген Берген Сков сподели, че мъжът е обвинен за нарушение на датските антитерористични закони и мярката му за неотклонение ще се гледа на следващия ден при закрити врата. Засега не се оповестява самоличността на обвинения.

В Мадрид арестуваха джихадист, заплашвал крал Фелипе Шести

"Няма подозрение, че напъните на Службата за сигурност и разузнаване са довели до разстройване на терористична офанзива ", сподели Берген Сков на обща конференция с представители на контраразузнаването. Не беше обявено по кое време и къде са планувани офанзивите.

"Смятаме, че е работил самичък ", сподели Дрейер, като добави, че претекстовете на мъжа са "екстремистки и ислямистки ".

През декември датската полиция арестува близо 20 души, обвинени в връзка с ислямистки тероризъм при поредност от акции в цялата страна. И Дрейер, и Берген Сков споделиха, че днешният арест не е обвързван с този случай, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР