Датската морска администрация заяви, че строителството на Северен поток 2“

...
Датската морска администрация заяви, че строителството на Северен поток 2“
Коментари Харесай

Дания започва работа по „Северен поток 2“ през януари

Датската морска администрация съобщи, че строителството на „ Северен поток 2 “ във водите на страната ще стартира през януари.

Работата по тръбопровода за 10 милиарда евро, чиято цел е доставката на съветски газ до Германия, бе обновен в немски води по-рано през декември след близо едногодишна пауза поради наказания, наложени от Съединени американски щати.

Мерките, подписани от президента Доналд Тръмп в края на 2019 година, заплашваха със замразяването на активи и налагането на визови ограничавания за компании, участващи в строителството, написа Euractiv.

В нота до моряците, оповестена по-рано тази седмица, от морската администрация на Дания оповестиха, че работата по полагането на тръбите стартира на 15 януари.

Около тръбопроводите и строителните кораби ще бъдат основани краткотрайни неразрешени зони, в които няма да се позволяват „ корабоплаване, гмуркане, закотвяне, лов на риба и работа по морското дъно “.

Администрацията на Доналд Тръмп неведнъж е нападала Германия и други европейски страни поради тяхната взаимозависимост от силата на Русия, като самият президент назовава немската стопанска система „ пленена “ от страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР