Датската министър-председателка Мете Фредериксен заяви вчера, че не вижда необходимост

...
Датската министър-председателка Мете Фредериксен заяви вчера, че не вижда необходимост
Коментари Харесай

Датската премиерка отказа да влиза в словесна война с Тръмп

Датската министър-председателка Мете Фредериксен съобщи през вчерашния ден, че не вижда нужда да се впуска в словесна война с американския президент Доналд Тръмп, откакто той окачестви метода, по който тя отхвърли концепцията му да купи Гренландия като "неприятен ", и "неуместен " съобщи ДПА.

"Няма потребност да влизам в словесна война с който и да било, даже с президента на Съединени американски щати, съобщи Фредериксен по датската социална телевизия. Тя означи, че не е чувствала, че трябвало да употребява други думи, когато отхвърлила концепцията за пазаруването на самостоятелната датска територия от Съединени американски щати като "абсурден диалог ".

По-рано през вчерашния ден Тръмп назова изказването на Фредериксен "неуместно " и съобщи, че Съединените щати заслужават повече почитание от Дания по тази причина, че са предложили концепция, която е възниквала в предишното. "Това не беше добър метод да се каже нещо ", съобщи президентът пред кореспонденти в Белия дом. "Те можеха просто да кажат не, избираме да не го вършим или избираме да не приказваме за това ".

След като разбра за реакцията на Фредериксен, Тръмп разгласи във вторник, че отсрочва плануваната си за идващия месец аудиенция в Копенхаген. Датската министър-председателка съобщи, че е научила тази вест "със страдание и изненада ".

Насрочената за 2-3 септември аудиенция щеше да стане удобна опция "да честваме околните връзки на Дания със Съединени американски щати, които остават един от най-близките съдружници на Дания ", съобщи Фредериксен пред публицисти в Копенхаген.

Датският външен министър Йепе Кофод разиска с американския държавен секретар Майк Помпейо въпроса за Гренландия и по-късно написа в Туитър, че двамата са имали "откровен, другарски и градивен диалог ", който удостоверил мощните връзки сред двете страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР