Датската кралица Маргрете Втора, чието 50-годишно управление я превръща в

...
Датската кралица Маргрете Втора, чието 50-годишно управление я превръща в
Коментари Харесай

Кралицата на Дания възобновява повечето си ангажименти идния месец

Датската кралица Маргрете Втора, чието 50-годишно ръководство я трансформира в най-дълго ръководещия монарх в Европа, се чака да възобнови множеството си публични задължения на осемдесет и третия си рожден ден идния месец, заяви през днешния ден кралският замък, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Маргрете претърпя интервенция на кръста на 22 февруари и " възобновяване ѝ върви добре, само че през идните месеци тя към момента няма да е в положение да поеме някои от основните си отговорности ", сподели дворецът.

Някои от формалните ѝ задължения най-вероятно ще бъдат поети от други членове на кралското семейство и най-много от най-големия ѝ наследник и правоприемник на престола принц Фредерик и неговата брачна половинка принцеса Мери.

На рождения си ден Маргрете има намерение да излезе на балкона на двореца Амалиенборг – домът на датското кралско семейство в центъра на Копенхаген, с цел да поздрави събралото се болшинство от нейни последователи.  Това ще бъде първата ѝ поява на балкона в дома ѝ в столицата от пет години насам, защото от 2019 година до 2022 година тя празнуваше рождените си дни в двореца във втория по величина град в Дания Орхус.

Маргрете отпразнува рождените си дни през 2020 година и 2021 г в стеснен кръг поради коронавирус рестриктивните мерки за всеобщи мероприятия.

Според конституцията на Дания Маргрете е президента, без да има политически пълномощия. Тя се възкачва на престола на 15 януари 1972 година след гибелта на татко си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР