Датската кралица Маргрете II, която е на 83 години, разкри,

...
Датската кралица Маргрете II, която е на 83 години, разкри,
Коментари Харесай

Световен дневен ред - януари 2024

Датската кралица Маргрете II, която е на 83 години, разкри, че възнамерява да абдикира на 14 януари 2024 година Това известие беше направено по време на нормалното є новогодишно послание към страната на 31 декември.

В новогодишната си тирада Маргрете II уточни, че през февруари тази година е претърпяла интервенция на гърба, която е породила и мисли за бъдещето - дали не е пристигнало времето да остави отговорността на идващото потомство.

Кралица Маргрете приключи речта си с думите: “Тази вечер на първо място желая да ви благодаря. Благодаря ви за голямата топлота и поддръжка, която получих през годините ”.

Родена през 1940 година, Маргрете II през целия си живот се радва на необятна поддръжка от страна на датчаните, които харесват нейната тактична и креативна персона, написа АП.

Маргрете II става държател на Дания през 1972 година, откакто татко є, крал Фредерик IX, умира. През последните 52 години тя ръководи Дания и я преведе през забележителни промени в нейната просвета и общество, като вкара страната в актуалната и напредничавата ера.

Синът на Маргрете II принц Фредерик ще заеме трона, като евентуално ще употребява името крал Фредерик X, въпреки че това към момента не е оповестено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР