Датската банка Юске (Jyske Bank) обяви днес, че ще въведе

...
Датската банка Юске (Jyske Bank) обяви днес, че ще въведе
Коментари Харесай

За пръв път частни клиенти на банки в Дания ще плащат за вложения

Датската банка " Юске " (Jyske Bank) разгласи през днешния ден, че ще вкара негативна рента по депозитите над 7.5 млн. крони (1.1 млн. долара), съобщи ДПА.

На процедура за първи път частни клиенти в Дания ще би трябвало да заплащат за инвестиции. " Лихвеният % по депозитите, надхвърлящи тази сума, ще се договаря самостоятелно с банката ", съобщи основният изпълнителен шеф Андерс Дам. Ако не бъде реализирано съглашение, ставката ще бъде минус 0.6 на 100, посочи той.

Условията на негативни лихви, засягащи датския пазар от пролетта на 2012 година, с спиране единствено през 2014 година, в този момент наподобява са от непрекъснат темперамент, добави Дам.

Банката не оповести какъв брой клиенти ще обхване мярката, оповестена по отношение на публикуването на полугодишните финансови резултати. Нетната облага от лихви на банка " Юске " за интервала от януари до юни е спаднала с 6 на 100 по отношение на първото полугодие на 2018 година.

Дания е членка на Европейски Съюз, само че не е въвела еврото. Обикновено датската централна банка следва решенията на Европейската централна банка и датската крона е прикрепена към еврото, напомня ДПА. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР