Датчанинът Холгер Руне и канадецът Феликс Оже-Алиасим ще си оспорват

...
Датчанинът Холгер Руне и канадецът Феликс Оже-Алиасим ще си оспорват
Коментари Харесай

Руне победи Алкарас и ще спори с Оже-Алиасим на полуфиналите в Париж

Датчанинът Холгер Руне и канадецът Феликс Оже-Алиасим ще си оспорват място на финала на шампионата Мастърс 1000 в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Това ще е и повтаряне на финала от Базел, извоюван от Оже-Алиасим.

Руне се наложи над международния номер 1 Карлос Алкарас, откакто испанецът се отхвърли в самия завършек на втория сет. Датчанинът водеше с 6:3, 6:6 (3:1) след час и 40 минути игра. В този миг Алкарас, който изпитваше болки и получи здравна помощ, реши, че не може да продължи и се отдръпна под аплодисментите на публиката.

Говореше се, че испанският младеж е имал проблеми още преди мача с Григор Димитров и даже се е колебаел дали да не се отдръпна, само че съумя да удържи съвсем до края. Сега той ще се готви за финала за Купа " Дейвис " в Малага, където е водач на отбора на Испания, както и за финалния Мастърс в Торино.

Холгер Руне изигра следващия си мощен мач през сезона, като не позволи нито един пробив. Датчанинът направи и 30 печеливши удара в мача против единствено 16 за Алкарас.

Заслужено място за полуфинала заслужи и Оже-Алиасим, за който триумфът над американеца Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 е 16-а поредна победа.

Световният номер 8, който се класира за първи път за финалния Мастърс, има три трофеи от последните три шампионати, в които е взел участие - Флоренция, Антерп и Базел. Четири трофеи от четири следващи шампионата не е постигано от повече от 40 години. През пролетта на 1981 година чехът Иван Лендъл печели пет следващи трофеи.  

Тиафо, който бе полуфиналист от Откритото състезание на Съединени американски щати, не съумя да остане на корта против канадеца повече от час и половина. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР