Датчанин ще бъде силната фигура в Левски, ако се стигне

...
Датчанин ще бъде силната фигура в Левски, ако се стигне
Коментари Харесай

Датчанин коли и беси на Герена, ако Юнайтед груп вземе Левски

Датчанин ще бъде мощната фигура в Левски, в случай че се стигне до промяна на собствеността и мажоритарния пакет акции от ръцете на Наско Сираков премине в сейфа на компания, следена от сръбския магнат Драган Шолак, твърди " Тема Спорт ". Това ще е Расмус Анкерсен. 39-годишният датчанин е основен изпълнителен шеф и съосновател на „ Спорт Рипъблик “, компанията под шапката на „ Юнайтед груп “, която управлява добитите от „ майката “ футболни клубове. 

През последните седем години Анкерсен е работил като футболен шеф. От 2015 до 2021 година управлява отдела в Брентфорд, като приключва работата си с промоция на отбора във Висшата лига за първи път от 74 години през май 2020 година. През същия интервал от време Анкерсен е бил и изпълнителен шеф в датския Мидтиланд, като е част от най-успешния интервал в историята на клуба, класирайки се за груповата фаза на Шампионската лига през 2020 година. По същото време в тима бе някогашният футболист на Левски Божидар Краев. 
 От От " Юнайтед Груп " провели диалог със Станимир Стоилов
Анкерсен е и създател на няколко книги за развиването на гении, в това число „ Ефектът на златаната мина “ и „ Глад в парадайса “. Той към момента има дял в Брентфорд и Ankersen INC Ltd. Именно Расмус Анкерсен е индивидът, който към този момент е провел диалози със Станимир Стоилов. Той се е поинтересувал от какво се нуждае треньорът, с цел да върви Левски във възходяща линия. 

Интересното е, че датчанинът дърпа конците във всички клубове, които са благосъстоятелност на „ Спорт Рипъблик “. Той има водеща роля както в британския Саутхемптън, по този начин и в турския Гьозтепе. Ще бъде с такава и на „ Георги Аспарухов “. Сделката за собствеността на Левски е на финалната права. А сегашният притежател Наско Сраков към този момент разгласи, че е на път да изстреля клуба в друга орбита, очевидно визирайки тъкмо нея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР