Датата не е избрана случайно – тя отбелязва края на

...
Датата не е избрана случайно – тя отбелязва края на
Коментари Харесай

WWF обяви Ден на спасяването на храните

Датата не е определена инцидентно – тя отбелязва края на интервала, в който човечеството е произвело 40% от храните си за годината – тъкмо толкоз, колкото годишно изхвърля на боклука, оповестява swissinfo.ch. С други думи, всички, взели участие в производството на храни от 1 януари до 26 май, са работили на вятъра – създадените от тях храни покриват количеството артикули, които хората по този начин или другояче ще изхвърлят, без да ги оползотворят.

Според WWF тези 40% съставляват 2,5 милиона тона похабена храна. Цифрата е по-висока от предходната оценка на Организация на обединените нации през 2011 година, която сочеше 33% неоползотворена храна.

Швейцарският клон на WWF е пресметнал, че всеки швейцарец изхвърля годишно 330 кг храна. От организацията споделят, че огромна част от тези храни се похабяват, тъй като не дават отговор на образните стандарти, които сме си наложили, т.е., нямат добър външен тип, съгласно общоприетите ни показа. Това визира изключително мощно плодовете и зеленчуците, в случай че са с неправилна форма,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР