Датата на президентските избори още е неясна, а сроковете за

...
Датата на президентските избори още е неясна, а сроковете за
Коментари Харесай

Датата на президентските избори все още не е ясна

Датата на президентските избори още е неразбираема, а периодите за определянето и, стартират да текат в края на седмицата.

Депутатите не могат да се схванат по кое време избираме президент, до момента в който не е ясно дали ще има постоянно държавно управление.

По закон датата на президентските избори би трябвало да бъде в неделите сред 22 октомври и 22 ноември.

„ От първия ден, в който съм определена, подсещам за тази дата, в това число през вчерашния ден, съм напомнила и във всички парламентарни групи разсъждават сътрудниците “, сподели Ива Митева, ръководител на Народно събрание.

Дали ще има избори 2 в 1 - този проблем бави датата на президентските избори.

„ Дали ЦИК ще може да провежда избори в една напрегната конюнктура, софтуерът би трябвало да се пренастрои - тъй че да се превключат машините “, добави Митева.

Депутатите ще питат Централната изборна комисия дали ще се оправи. А от ГЕРБ към този момент готвят и промени в Изборния кодекс за броенето на разписките от машините и опцията за гласоподаване с хартиени.

„ Преди дни на председателски съвет обсъдихме проблема с датата, само че всички се сплотиха към мнението, че в случай че не се сформира държавно управление с третия мандат - има възможност изборите да съвпаднат. След консултациите, които през днешния ден ще минат - президентът няма никакво съображение да бави указа и за третия “, разяснява Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Че би трябвало да е ясна датата на президентския избор счита и от най-малката парламентарна група.

„ Трябва да я решим идната седмица, тъй като към този момент таймингът стартира да ни захапва “, съобщи Николай Хаджигенов, народен представител от ИБГНИ.

Останалите парламентарни групи през днешния ден се въздържаха от коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР