Датата на оттегляне на Великобритания от ЕС по плана на

...
Датата на оттегляне на Великобритания от ЕС по плана на
Коментари Харесай

ЕС иска Brexit да стане факт най-късно до 22 май

Датата на отдръпване на Англия от Европейски Съюз по проекта на английския министър председател Тереза Мей да отсрочи Brexit с 3 месеца е избрана за не по-късно от 22 май, оповестява Guardian.
Тереза Мей изиска удължение по член 50 до 30 юни от представителите на Европейски Съюз в Брюксел, тъй че да може тя да убеди депутатите да одобряват нужното законодателство, само че единствено в случай че английските законодатели поддържат проекта за Brexit идната седмица.
Според източници на срещата на посланиците на Европейски Съюз е реализиран консенсус, че Англия би трябвало да напусне блока не по-късно от 22 май, тъкмо преди европейските избори.
" 22 май би трябвало да бъде границата. Причината е, че би трябвало да има доста ясно обръщение от Европейския съвет ", показва топ посланик.
" Да, за къс период, при изискване че министър председателят прокара договорката си през (Камарата на) общините. Но също така обстановката остава извънредно комплицирана. Това не може да бъде направено, без да бъдат определени английски евродепутати ", изясняват от Европейски Съюз.
Някои държави-членки са подкрепили " по-дълъг интервал, а някои по-кратък ", само че се съгласили, че 22 май ще бъде оптималният позволен интервал.
Европейските водачи ще проведат по-нататъшни диалози през днешния ден следобяд след обръщението на английския министър председател и ще изискват единомислеща поддръжка за датата на удължение, която ще бъде записана в официалното съобщение на срещата на върха.
" Ще има проблем с юни. Абсолютно не е в полза на Европейския съюз излизането да стане след датите на европейските избори ", сподели координаторът по Brexit за Европейския парламент пред Guardian.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР