Датата, на която Великобритания ще напусне Европейския съюз, е 30

...
Датата, на която Великобритания ще напусне Европейския съюз, е 30
Коментари Харесай

Ще има ли изгонени българи от Великобритания след BREXIT?

Датата, на която Англия ще напусне Европейския съюз, е 30 март 2019 година В договарянията Европейски Съюз реализира 4 неща, на които държеше. Първите три са свободата на придвижването на хората, артикули и капитали. Четвъртото - Англия да продължи да си заплаща вноската.
Официално българите, работещи и учещи на Острова, са към 70 000. Но действителният им брой евентуално е най-малко с 20 000 повече.

Тези, които са обитавали там повече от 5 години и нямат престъпни прояви, могат да аплайват през апликация на телефона им, да се отбележат, че са там и да получат статут на отседналост. Останалите ще би трябвало да аплайват по специфична процедура и ще чакат да се навършат 5 години. Визи за къси визити няма да се изискват.

Англия от години е измежду най-желаните страни за българските студенти. Лондон към този момент публично реши, че тази и идната образователна година таксите в университетите се резервират. Досега младежите от страните-членки употребиха отстъпка. Дали това ще се промени за образователната 2020 - 2021-ва - още не е ясно.

Европейските шофьорски книжки ще важат и отсега нататък на Острова. Британските водачи обаче ще би трябвало да имат интернационална брошура, с цел да карат в Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР