Датата е 7 март. На този ден животът на 50-годишната

...
Датата е 7 март. На този ден животът на 50-годишната
Коментари Харесай

Грозното лице на войната в Украйна: Изнасилени жени, убити мъже…

Датата е 7 март. На този ден животът на 50-годишната Анна от малко украинско село на към 70 км от столицата Киев се трансформира. В дома й нахлува чужд боец, който я води в прилежащата къща и я изнасилва, без да му мигне окото. От жилестите му кръвождани ръце я избавят други бойци. Когато се връща в дома си, намира мъжа си с огнестрелна рана. Издъхва 2 дни по-късно.

Историята на Анна демонстрира най-истинското и най-грозното лице на войната в Украйна.

“Приличаше на млад чеченец. Влезе в дома ни, води ме в някаква друга къща наоколо, насочи револвер към мен и ми заповяда да се съблека. После стартира да ме насилва. Тогава в къщата влязоха четирима бойци. Мислех, че ще ме довършат, само че го водиха. Повече не го видях”, споделя пред BBC 50-годишната жена.

Анна счита, че е била избавена от друго звено съветски бойци.

Когато чеченецът я отвел, мъжът й хукнал да я избавя. Тогава бил надупчен от патрони. Анна го намира в безпомощно положение, само че поради войната не може да го води в болница. Мъжът умира два дни по-късно.

Войниците, които я избавят, остават в къщата й няколко дни. Оказва се обаче, че не са герои, а нейни похитители, които също така желаят да заграбят и движимостите на брачна половинка й.

" Когато си потеглиха, открих опиати и виагра. Друсаха се и постоянно бяха пияни. Повечето от тях са убийци, изнасилвачи и грабители ", споделя още Анна.

Историята на Анна не е единствената. Твърди се, че по-надолу в друга къща 40-годишна жена е била изнасилена и убита, а съседи настояват, че зад действието стои същият мъж, който я извел от вкъщи й и я държал в близката къща. На огледалото в спалнята с червило е написано и известие. Съседка твърди, че то е било оставено от съветски бойци, които намерили безжизненото тяло на дамата и я погребали в двора.

Няколко дни по-късно полицията ексхумирала тялото. Жената била без облекла, а на гърлото й имало диря от бездънен и дълъг прорез.

Властите проверяват и различен случай, на към 50 км от Киев.

" На 9 март няколко съветски бойци нахлули в дома на семейство - мъж, жена и дете. Съпругът бил убит на двора, а дамата била изнасилена от двама бойци. Връщали се в тази къща три пъти и правели същото под опасност, че в случай че дамата се възпротиви, ще наранят детето ", описват от полицията.

Жената се измъква и отива непосредствено в полицията, където дава и показания. Властите възнамеряват да отнесат случая до интернационалните съдилища.

Омбудсманът на Украйна за правата на индивида Людмила Денисова споделя, че са документирани няколко такива случая.

" Около 25 девойки и дами на възраст от 14 до 24 години са били редовно изнасилвани по време на окупацията в мазето на една къща в Буча. Девет от тях са бременни. Руските бойци са споделили, че ще ги изнасилват до степен, в която да не желаят да имат полов контакт с никой мъж, с цел да им попречат да имат украински деца ", споделя тя.

“Улиците бяха спукани вени. Кръвта течеше по улиците, до момента в който пресъхнеше " - Маркъс Зюсак, " Крадецът на книги "

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР