Датата е 21 април 2021 г. - точно след първите

...
Датата е 21 април 2021 г. - точно след първите
Коментари Харесай

“Който гласува с ГЕРБ е предател”: Нравственият катарзис на Тошко Йорданов

Датата е 21 април 2021 година - тъкмо след първите парламентарни избори и на старта на 45-тото Народно заседание. Думите са на Тошко Йорданов от " ИТН " - досегашен сътрудник в ръководещата към този момент тройна коалиция. Малко повече от година по-късно същият народен представител прави тъкмо това - изменничество към гражданското общество.

Причината?

Вчера с болшинство при гласуването в пленарна зала от поста ръководител на Народното събрание бе отхвърлен Никола Минчев от " Продължаваме промяната ". Случи се на фона на голям разкол сред Политическа партия и Има Такъв Народ и все по-голямата ерозия в връзките сред двете обединения, досегашни съидейници. Вотът против Минчев бе иницииран от Има Такъв Народ и бе подсилен от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Изглежда " който гласоподава за каквото и да е с ГЕРБ " е кардинална позиция от отминали времена. Днес те са други и се управляват от персонални и тяснопартийни ползи, уви. И преди господин Йорданов да е повторил тезата си от нощес, че ГЕРБ гласоподават с Има Такъв Народ, а не противоположното, дано напомня поръчката на Трифоновата групировка по въпроса с импортирания от ГЕРБ избор на съмнение - че партията " ИТН " ще го поддържа, тъй като " това ръководство не може да продължава повече ".

Господин Йорданов, какво стана за една година? Какво се случи с тази другояче безапелационна поръчка и гръмовната ви тирада от парламентарната естрада? Спечели ви още гласове на изборите след април предходната година? Питам единствено.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР