Датата 11 юли крие риск за ниска избирателна активност. Това

...
Датата 11 юли крие риск за ниска избирателна активност. Това
Коментари Харесай

Нинова е притеснена от предложената дата за избори

Датата 11 юли крие риск за ниска изборна интензивност. Това съобщи Корнелия Нинова , откакто върна мандата на президента Румен Радев минути, откакто той ѝ го връчи.
" Слави Трифонов съобщи, че желаят избори, с цел да имат по-голяма легитимност. Знаете, че безусловно болшинство е невероятно. Готови сме за избори, ние правихме единствено преди месец “, уточни тя и даде прогноза, че левицата ще има по-добри резулати на предварителния избор.
„ Резултатите не бяха положителни, чакаме да ги подобрим. Ние сме партия, която взима решенията си посредством групови органи. Не съм нито Бойко Борисов , нито Слави Трифонов да осведомявам обществото какво ще прави партията по Фейсбук. Събираме си груповите органи, според Устава на Българска социалистическа партия. Решение за присъединяване на наши министри в държавно управление, каквото и да е то – наше, друго или служебно, взема само Националният съвет на партията, в който вземат участие 180 индивида от структурите в страната. Ще го свикаме, когато проведем диалози с президента и получим конкретика във връзка с неговите планове за имена “, акцентира Нинова.
Тя добави, че за жалост стартират процедурата изначало. „ Казвам за жалост, тъй като тя лишава доста време. Сега би трябвало да я забързаме още веднъж и то в летния интервал да редим листи “, разяснява Нинова. Попитана какво е чувството ѝ за това дали след предварителните избори ще има държавно управление, водачът на Българска социалистическа партия отговори: „ Не е хубаво в политиката да работим с чувства. Хубаво е да работим с цели, значими за България. Да приказваме с обстоятелства. Няма да приказваме с чувство, а с готовност и воля след идващите избори да има устойчиво държавно управление, тъй като се задълбочават обществената, икономическата, здравната рецесия. Предстоят зимни месеци след изборите, тъй че се надяваме разсъдъкът да надделее. Разбира се това не значи задкулисие и безпринципни сговори на мрачно. Означава държавнически разсъдък за бъдещето на България “.
 Нинова взе и върна мандата на президента, страната отива към предварителни избори Нинова взе и върна мандата на президента, страната отива към предварителни избори
Президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на третата по бройка парламентарната група в 45-ото Н...
На въпрос дали е подготвена да стане длъжностен министър председател, Нинова отговори: „ Това беше хубава смешка “.
" Даваме си сметка за това, както и за отговорността, която имахме с третия мандат. Дали е заслужено, или не да бъде връчен на нас третият мандат, взема решение само президентът Радев, според Конституцията на България. Що се отнася до това, че Българска социалистическа партия е в изолираност в Народното събрание, позволете да ви поправям – нещо доста неприятно е от това “, разяснява Нинова.
По думите ѝ нито една партия в Народното събрание не си е говорила с другите партии, нито между тях.
„ Това е неприятното за България – в този парламент нямаше разговор. Надделя партийното его, персоналният нарцисизъм, желанието да се отиде незабавно на избори, с цел да се завоюват още повече гласове. Това политическо късогледство докара до тази обстановка. Знаете, че още от началото, когато започнаха мандатите, декларирахме поддръжка за втората мощ за 4-5 неща “, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР