Датата 1 януари притежава някаква особена притегателна сила за много

...
Датата 1 януари притежава някаква особена притегателна сила за много
Коментари Харесай

7 начина да сте по-здрави през новата година

Датата 1 януари има някаква особена притегателна мощ за доста хора. Началото на новата година постоянно е било самобитен вододел сред остарялото и новото, най-много сред старите нездравословни привички и фантазиите за нов метод на живот, който да ни донесе повече здраве и разцвет.
Здравето и красивото тяло са двете неща, за които множеството от нас мечтаят и си споделят, че ще си ги извоюват най-сетне през идната година. Стартът на новата година е прелестен миг да започнете с новото начало в живота си.
Здравето и хубостта значително зависят от метода на хранене. Ако желаете да се отървете от непотребните килограми, започнете да водите по-здравословен метод на живот.

1. Започвайте деня с чаша вода.
Вместо да стартирате деня нападателно с чаша кафе, изпийте чаша топла или хладка вода. Това ще приготви тялото ви за здравословен старт на деня. През нощта организмът се дехидратира леко, по тази причина се нуждае от живителна чаша вода, с цел да задейства отначало всички процеси в клетките.

2. Правете си здравословна закуска.
За да подобрите цялостното си здравословно положение, да стимулирате метаболизма и храносмилането и с цел да отслабнете, приготвяйте си потребна закуска всяка заран. Този табиет стабилизира равнищата на кръвната захар, усъвършенства инсулиновата устойчивост, защищава от диабет, форсира метаболизма и усъвършенства здравословното положение.

3. Пийте по-малко газирани и подсладени питиета.
Колкото по-малко се докосвате до тези питиета, толкоз по-добре. Ако не можете да ги изключите изцяло, постарайте се да ги сведете до най-малко. Това сигурно ще усъвършенства здравословното ви положение в дълготраен проект и ще ви помогне да се отървете от непотребните килограми без изтощителни диети.

4. Яжте минимум 3 порции зеленчуци без нишесте дневно.
Нишестените зеленчуци, като картофите и белия ориз са зложелател на тънката талия. Те покачват внезапно кръвната захар, което с течение на времето основава условия за трупане на мазнини към корема, както и нараснал риск от диабет.

5. Мийте зъбите след хранене.
Оралната хигиена е от извънредно значение за здравето на сърцето, костите и нервната система. Съществува връзка сред зъбните инфекции и болесттите на венците с проблеми в сърдечносъдовата система, опорно-двигателния уред и нервната система. Затова 30 минути след всяко хранене измивайте зъбите. Носете си четка в офиса.

6. Движете тялото си по всеки вероятен метод.
Не всеки човек харесва целенасоченото спортуване. Ако упражнявате с една-единствена цел – да отслабнете, мотивацията ви може да не се окаже толкоз постоянна в дълготраен проект. Ще намразите тренировките и ще спрете да се движите. Вместо това се движете по обичан за вас метод. Ако обичате да вършиме нещо в градината, правете го по-често. Ако разходките в парка или карането на колело са обичани за вас, наблегнете на тях. Целта е да се движите оптимално доста без да усещате това като тормоз за тялото и душeвността.

7. Направете съня собствен приоритет.
Ако страдате от хронично бодърствуване или не отделяте задоволително време за ранно заспиване, това ще докара до здравословни проблеми и наднормено тегло в дълготраен проект. През новата година си обещайте да изградите здравословни привички за сън и ще се изненадате какъв брой добре ще се отрази това на цялостния ви режим в всекидневието, както и на стройната ви фигура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР