Дъстин Московиц призова Илон Мъск да подаде оставка, след като

...
Дъстин Московиц призова Илон Мъск да подаде оставка, след като
Коментари Харесай

Съоснователят на Facebook призовава Илон Мъск да подаде оставка, след като изпълнителният директор на Tesla нарече антисемитски туит „истинската истина“

Дъстин Московиц прикани Илон Мъск да подаде оставка, откакто се съгласи с антисемитска обява.

Мъск отговори към обява, която обвинява еврейските групи в „ ненавист против белите “, наричайки това „ действителната истина “.

Мъск също заплаши да съди ADL, откакто заяви за повишаване на речта на омразата на X.

Съоснователят на Фейсбук и основен изпълнителен шеф на Asana Дъстин Московиц сподели, че Илон Мъск би трябвало да подаде оставка, откакто Мъск назова антисемитска обява на X „ същинската истина “.

„ Призовавам Илон Мъск да подаде оставка “, сподели Московиц Сряда в обява в Threads.

По-късно той разгласява, че Мъск би трябвало да подаде оставка „ (от всичко). “ Главният изпълнителен шеф на Tesla има пръст в шест компании, в това число SpaceX и X, по-рано прочут като Twitter.

Коментарите на Московиц пристигнаха след продан в сряда на X, в който консуматор прикани за завършек на антисемитизма.

Друг консуматор на X направи антисемитски коментар в отговор на обявата, като сподели, че „ еврейските общности “ са упорствали „ ненавист против белите “. Потребителят сподели, че западните евреи са подкрепяли „ орди от малцинства “, наводняващи техните страни – и в този момент са стигнали до „ притеснителното осъзнаване “, че тези малцинства не ги харесват прекалено много.

„ Вие казахте действителната истина ", написа Мъск в отговор на антисемитската обява.

Публикацията повтаря " теорията за огромната замяна ", към която се причисляват доста бели расисти. Той твърди, че небелите имигранти в Съединени американски щати и други западни страни заменят бялото население. Теорията постоянно се употребява против еврейските поддръжници на имиграцията.

Мъск се сблъска с бърза реакция

Отговорът на очевидната поддръжка на Мъск за консуматор, който поддържа такава расистка доктрина, беше бърз.

Инвеститорът в Tesla Рос Гербер сподели, че възнамерява да размени своя Model Y с Rivian вследствие на коментара на Мъск.

„ Получаване на поток от известия от клиенти, които желаят да се откажат от Tesla и всичко обвързвано с Илон Мъск ", написа Гербер на X. „ Мнозина споделят, че продават и колите си. Какво прави той с марката tesla???!!?!? "

Съоснователят на Wavelength Марк Бодник разгласява екранни фотоси на забележката на Мъск към X и написа: „ Антисемитизмът на Илон към момента е фрапантен. “

Мат Блейз, професор по компютърни науки и право в Макдевит в Джорджтаун, сподели в обява в Mastodon, че „ последното нефилтрирано разобличаване на Мъск за неговия (този път издание за антисемитизъм) прави още по-жалко, че някои общности към момента не са се отклонили от Twitter/X/whateveritis. в Threads, че Мъск „ прокарва чист антисемитизъм във време на възходящ антисемитизъм и принуждение против евреите. “

Кара Суишър, софтуерен публицист и подкастър, който от години написа за Мъск, сподели, че Мъск „ предизвиква ненавист. " „ Има разлика сред свободата на словото и словото, предопределено да наранява хората “, сподели Суишър.

В поредност от изявления на X по-късно в сряда, Мъск направи разкопки на Лигата за битка с клеветата (ADL), група, която милиардерът заплаши да съди през септември, откакто ADL документира повишаване на речта на омразата на X след поглъщането на Мъск.

„ С риск да се повторя, аз съм надълбоко афектиран от известията на ADL и всички други групи които прокарват де факто анти-бял расизъм или анти-азиатски расизъм или расизъм от всевъзможен тип “, написа Мъск по-късно на X. „ Писна ми от това. Спрете в този момент. “

Мъск също сподели своите мнения не се „ разшири до всички еврейски общности, само че също по този начин не се лимитира единствено до ADL. “

Мъск и Московиц не дадоха отговор незабавно на искане за коментар преди публикуването.

Говорител на ADL препрати Insider към обява на основния изпълнителен шеф на ADL Джонатан Грийнблат на X.

„ Във време, когато антисемитизмът експлодира в Америка и се разраства по целия свят, несъмнено е рисково да използваш въздействието си за валидират и разпространяват антисемитски теории “, написа Грийнблат на X.

Грийнблат сподели преди този момент, че държанието на Мъск е „ рисково и надълбоко безконтролно “.

„ Имаме потребност от виновни водачи, които да водят, спрете да разпалвате ненавист и да се отдръпнете от ръба, преди да е станало прекомерно късно “, сподели Грийнблат през септември.

През септември Мъск се опълчи на рецензиите към антисемитизма на X. По време на диалог, траял повече от час Водено от Бен Шапиро на X през септември, Мъск сподели, че не може да бъде антисемит, тъй като е „ упорит евреин “ и е бил в Израел.

Лигата срещу клеветата (ADL) сподели на Insider по-рано този месец, че организацията с нестопанска цел записва близо 400% нарастване на антисемитските произшествия в Съединени американски щати, в това число докладвани набези, тормоз и вандализъм, откогато Хамас стартира терористични офанзиви против Израел през октомври.

ADL записва общо 312 антисемитски произшествия сред 7 октомври и 23 октомври, 190 от които съгласно него са директно свързани с войната Израел-Хамас. След офанзивите на 7 октомври ADL записва 54 антисемитски случая в учебни кампуси, 43 от които съгласно организацията също могат да бъдат директно свързани с войната.

Това не е първият път, когато Московиц е сериозен към Мъск. Той назова Tesla и SpaceX „ измамници “, с които Мъск се размина по-рано тази година.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР