Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски

...
Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски
Коментари Харесай

След 5-годишно дело за клевета: Щерката на Николай Хайтов осъди Терзийски за 1 лв.

Дъщерята на Николай Хайтов - Елена , осъди писателя Калин Терзийски за 1 лева, Делото за клюка се точи цели 5 година, само че неотдавна е приключило с присъда. През 2016 година в тв предаване Терзийски дефинира Хайтов и Радичков като прислужници на Тодор Живков. И тримата наследници на създателя на „ Диви разкази “ стартират правосъдна борба, само че единствено дъщерята от първия му брак я приключва.

„ Приемам мнението на хората, които не са съгласни с тези на Хайтов за гроба на Левски. Не мога обаче да приема тези, които го отхвърлят като публицист и споделят, че бил блюдолизец, подмазвал се на Тодор Живков сходно държание просто не е в натюрела на Хайтов. Напротив, той постоянно е бил на страната на своята истина, която е защитавал със зъби и нокти. И аз заемам неговата позиция, потеглям да го пазя - това е мои дълг “, споделя пред „ Марица “ Елена Хайтова.

 

Тя разкрива, че братята й се отказали да продължат делото, откакто Терзийски апелира присъдата и беше оневинен. „ Но аз не отстъпих желаех да знам, че сме водили борба до дъно за името на татко ни, не можех да позволи да бъде упрекнат незаслужено “, прибавя авторката на биографията на Валя Балканска. Хайтова е водила доста борби в живота си и признава, че тази против сътрудника й е една от най-тежките, тъй като се е проточила цяла петилетка. Въпросът не е бил за пари, тъй като е наказан за 1 лев, а значимото било да е произнесена присъда, че е отговорен, написа „ Телеграф “.

 

„ Материалното изобщо в никакъв случай не ме е интересувало. Баща ми не на вятъра споделяше: идващият век, ХХ I , ще бъде не на човещината, а на парата. И тъкмо по този начин е. Но аз не одобрявам това и сякаш не съм в своя век. Баща ми остави в завет воденето на борби, тъй че те са и мой патент, държат ме във форма. Но повеждам борбите по този начин, както татко ми харесваше - заставаш намерено, спориш, доказваш правотата си. Но ударите в тил ме ядосват. Страшни са вълните, които идват откъм гърба, против тези начело си брониран, подготвен да ги посрещнеш “, прибавя Елена Хайтова, която на 9 януари отпразнува 75-годишния си празник.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР