Дъщерята на Гео Милев се запалва по литературата още в

...
Дъщерята на Гео Милев се запалва по литературата още в
Коментари Харесай

Леда Милева била 3 мандата депутат от БКП

Дъщерята на Гео Милев се възпламенява по литературата още в детските си години. Сред първите четива, по които се увлякла били творбите на Братя Грим. В трето поделение към този момент се срещнала и с „ Под игото “. Изчела Вазовският разказ на един мирис по време на една от ваканциите си в Стара Загора.

 

Първото си стихче сътворила на 8-9-годишна възраст. През 1938 година Леда приключила Американскя лицей.

Шедьовърът й „ Зайченцето бяло “ излязъл отдолу под перото й безусловно за минути. През 1967 година Леда Милева оглавила Българска национална телевизия – идвала първа на работа и си тръгвала последна.

 

През 1970 година партийният идеолог и секретар на Централен комитет Венелин Коцев я разкарал по грациозен метод от Българска национална телевизия. В началото на 70-те тя се труди 2 години във Външно министерство. После работила в централата на ЮНЕСКО в Париж. От 1979 до 1989 година пък оглавявала Съюза на преводачите. След 10 ноември депутатствала в Велико народно събрание, което одобри новата българска Конституция.

 

Преди изборите през 1980 година комунисти от граничния град Кулата й позвънили с предложение да я стартират за кандидат-депутат от техния регион. Леда благодарила и декларирала, че ще намерения.

 

След това позвънила на водача на Българска комунистическа партия Александър Лилов и му споделила, че ще взе участие в акцията за Народното събрание единствено в случай че бъде издигната от регион, с който е персонално обвързвана по някакъв метод. Затова я присъединили в старозагорската листа на партията.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР