Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, Иванка Тръмп, която е

...
Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, Иванка Тръмп, която е
Коментари Харесай

Иванка Тръмп призова баща си да спре политиката за разделяне на деца-мигранти

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, Иванка Тръмп, която е негова съветничка и довереница, е призовала татко си да постави завършек на политиката за делене на деца от техните родители мигранти, арестувани на границата с Мексико, съобщи Франс прес.

Агенцията се базира на заобиколен очевидец. Това е Карлос Курбело, конгресмен републиканец от щата Флорида.

Телевизия Си Ен Ен цитира Курбело, че Тръмп е загатнал, че щерка му Иванка го е подтикнала да постави завършек на тази процедура. Президентът на Съединени американски щати признал, че би трябвало да се приключи разделянето на деца от родителите им и че фрагментите на разграничени от родителите деца били прекомерно мъчителни, и търсел законно решение на въпроса.

2000 деца-мигранти отделени от фамилиите си поради промяната на Съединени американски щати

Кадри от Съединени американски щати шокираха света – деца в кафези

Иванка Тръмп е видяла фрагментите и е споделила, че поради редица аргументи този въпрос би трябвало да бъде организиран, съгласно различен конгресмен републиканец, Крис Колинс от щата Ню Йорк.

Дъщерята на президента на Съединени американски щати не е реагирала обществено на противоречивата процедура на делене на деца от родителите им без документи, породила редица рецензии както на националната, по този начин и на интернационалната политическа сцена.

Вчера губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи, че щатът ще нападна в съда администрацията на Тръмп за нарушаване на конституционните права на децата мигранти и техните фамилии. Той сподели, че управляващите в Ню Йорк имат информация за над 70 деца, настанени във федерални центрове в щата, откакто са били разграничени от родителите им.

Ню Йорк, който е бастион на демократите и олицетворение на имиджа на Америка като имигрантска земя, се опълчва от идването на Тръмп на власт на всички ограничения за ограничение на миграцията, подхванати от неговата администрация.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР