Дъщеря на починал пациент с COVID-19 във Враца обвини в

...
Дъщеря на починал пациент с COVID-19 във Враца обвини в
Коментари Харесай

Дъщеря на починал от COVID-19 обвинява Спешното във Враца, те отговарят: Медици сме, не богове

Дъщеря на умрял пациент с COVID-19 във Враца упрекна в ефира на bTV локалния Спешен център, че не е получила офицално съобщение за гибелта му и за неналичието на данни от какви затруднения тя е настъпила.
Ралица Андровска твърди, че колата за спешна помощ се е забавила 50 минути, в нея имало единствено водач и парамедик, който не е прегледал татко ѝ.
 Доброволци оказват помощ на незабавните медици във Варна Доброволци оказват помощ на незабавните медици във Варна
Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще оказват помощ на медиците от " Бърза помощ " при преместването и превозването на трудн...
„ Баща ми съумя самичък да се облече и да стигне до колата за спешна помощ. За лекуването му единствено мога да предсказвам по какъв начин е траяло на база на мнението, което получих. Защо е откаран в Спешния център, а не до Коронавирус поделение – не знам, откакто беше казано, че той ще бъде откаран в такова в Кожния диспансер, където аз персонално звънях няколко пъти “, твърди Ралица. Тя счита, че от портфейла на бащата са изчезнали и 50 лева
От Спешна помощ-Враца дефинираха изказванията на дамата като погрешни. По случая стартира инспекция, а шефът на врачанската болница предизвести, че в случай че обвиняванията се окажат безпочвени, той ще заведе дело против дъщерята на умрелия мъж. Шофьорът на колата за спешна помощ Светлозар Тодоров също съобщи, че не приема обвиняванията на Ралица. „ Когато пристигнахме на адреса, пациентът беше в доста тежко положение. Фелдшерът реши, че би трябвало да се транспортира до Спешното поделение “, сподели той, а парамедикът Параскева Симеонова добави, че пациентът е бил прегледан и му е подаден О2 още в колата за спешна помощ. " Аз персонално от входа до колата за спешна помощ съм го пренесъл със столчето “, сподели още водачът. Според парамедика фамилията е трябвало да повика помощ преди 2-3 дни.
От Националната асоциация работещите в незабавна здравна помощ написаха във Фейсбук: " Колеги в незабавното, създали сте каквото е било по силите ви. Ние, сме единствено медици,не сме богове,контролиращи Живота и Смъртта ".
" Колеги, не сте отговорни, че не сте облекли и обули болния, до момента в който околните са го съзерцавали.Колеги не сте отговорни, че сте го закарали в незабавното, а не напряко в КОВИД поделение.Така се прави по целия свят, преди хоспитализация, болният се диагностицира в Спешното ", пишат още медиците.
 Умираш, а частна кола за спешна помощ не може да те закара до болничното заведение - за какво? (ВИДЕО) Умираш, а частна кола за спешна помощ не може да те закара до болничното заведение - за какво? (ВИДЕО)
Намираме се в обстановка на международна пандемия и втори локдаун, когато има непрекъснат недостиг на коли за спешна помощ и медицински екипи у нас, а на пац...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР