Дъщеря ми е студентка в Нидерландия и по време на

...
Дъщеря ми е студентка в Нидерландия и по време на
Коментари Харесай

Какъв е редът студент да получава спешна помощ в чужбина?


Дъщеря ми е студентка в Нидерландия и по време на работа й е оказана незабавна помощ. Към момента на случая няма подписана холандска застраховка. По пощата е получила фактура за възнаграждение на здравната помощ. Какво следва да направи и какви права има?

Павел Хубчев, гр.

Велико Търново

В случая не излиза наяве дали щерка ви има годна Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) и дали тя е била показана на лекуващия лекар/лечебното заведение в Нидерландия.

Ако щерка ви не е имала в себе си ЕЗОК, службата за незабавна здравна помощ може да изиска за нея от НЗОК/РЗОК Удостоверение за краткотрайно заменяне на ЕЗОК, като за задачата е належащо да бъде приложена здравна документи.

При изискване, че към този момент е получена фактура и от болничното заведение упорстват да се заплати оказаната здравна помощ, щерка ви има право да кандидатства за възобновяване на направените разноски.

Повече информация по отношение на процедурата за възобновяване на разноски можете да откриете на уеб страницата на НЗОК- www.nhif.bg в меню „ Международна активност “ – линк „ Европейска интеграция “ – „ Възстановяване на разноски за оказана медицинска/дентална помощ при краткотраен престой в друга страна “.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР