Дъщерната компания на гиганта Nestle - Froneri, ще бъде продадена

...
Дъщерната компания на гиганта Nestle - Froneri, ще бъде продадена
Коментари Харесай

Nestle продава компанията си за сладоледи срещу 4 млрд. долара

Дъщерната компания на колоса Nestle - Froneri, ще бъде продадена за 4 милиарда $ на швейцарска компания, откакто договорката към този момент е утвърдена от борда на шефовете ѝ, съобщи Reuters. Froneri оперира на пазари от Латинска Америка до Азия и годишният ѝ оборот за последната финансова година е 2,91 милиарда $.

Компанията беше основана, откакто Nestle сплоти сладоледените си бизнеси в 20 обособени страни с R&R, отделение на френската компания за търговия с акции PAI Partners. А след новата договорка се чака Froneri да стъпи и на пазара в Съединени американски щати, което може да усили приходите ѝ с 1,8 милиарда $.

" Убедени сме, че сполучливият бизнес модел на Froneri може да обхване и американският пазар ", разяснява основният изпълнителен шеф на Nestle Марк Шнайдер, който за последните три години следва тактика на атакуване на пазарите, обещаващи висок напредък (например бебешките храни) и продажба на по-слабо представящите се поделения на колоса.

По-рано тази седмица той продаде бизнеса си за произвеждане на артикули за грижа за кожата на консорциум, воден от EQT Partners, за 10,2 милиарда швейцарски франка. Следващото отделение, от което компанията ще се освободи, евентуално е производителят на месо Herta.

Очаква се договорката за Froneri да бъде финализирана през 2020 година, откакто бъде утвърдена и от регулаторите, показват от Nestle. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР