Дъщеерята на фолкпевицата Глория - Симона Загорова, стана жертва на

...
Дъщеерята на фолкпевицата Глория - Симона Загорова, стана жертва на
Коментари Харесай

Хакер удари профила на Симона Загорова. Поиска й 320 евро откуп

Дъщеерята на фолкпевицата Глория - Симона Загорова, стана жертва на хакерска офанзива.

Нейният профил в " Инстаграм " е бил нападнат, разкри тя в ефира на " Нова телевизия ". В него младата певица е имала 50 000 почитатели.

Тя получила мейл, който изглеждал като изпратен от обществената мрежа. В него я уведомили, че профилът й е утвърден за " синята отметка ". Имало и избрани стъпки, които би трябвало да премине, една от които е била да си вкара данни от персоналната карта. За неин шанс, документът й не бил в нея. След това получила информация, че профилът й е хакнат. С нея в WhatsApp се свързал човек, представящ се за турски " безпаричен студент ", който й изискал 320 евро, с цел да й възвърне всички данни. Тя пробвала да понижи сумата на 150 евро, а след това и на 250, само че той държал на посочената цифра.



След това пратил данни за сметка в Moneygram. Загорова направила скрийншотове на целия диалог и уведомила съответните служби. " Турският студент " й се обадил, само че тя незабавно го отрязала и споделила, че към този момент не се нуждае от профила, като му добавила, че е уведомила всички управляващи.

След това младата изпълнителка си направила нов профил с име Симона Загорова мюзик, в който се надява почитателите й да я намерят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР