Дървото на парите притежава невероятни лечебни свойства Почти във всеки

...
Дървото на парите притежава невероятни лечебни свойства Почти във всеки
Коментари Харесай

Дървото на парите притежава уникални лечебни свойства

Дървото на парите има невероятни лечебни свойства

Почти във всеки дом има саксия с дървото на парите. Листата му са кръгли и припомнят на монети. Те съдържат доста сок, за свойствата на който малко хора знаят, а през днешния ден ще ви кажем по какъв начин да превърнете това домашно растение в същински лек.

Първото нещо, което би трябвало да имате поради, е, че в листата на растението, с изключение на питателните субстанции, се съдържа и арсен, заради което при усвояване би трябвало да се съблюдава прецизно препоръчаната доза.

Ползи от дървото на живота
1.При херпес на устните, мехурите би трябвало да се мажат със сока на растението на всеки 30 минути или да вършиме компрес със сока.

2.За да възстановите бързо възпаленото си гърло, би трябвало да изцедите сока от 10 листа и да го разредите в чаша вода. С този разтвор изплаквайте гърлото си 3 пъти дневно.

 Дървото на парите има неповторими лечебни свойства

Препоръчително е да мажете ставите при артрит и артроза преди лягане със сок от 10–15 листа от растението.

При хемороиди би трябвало да нанесете към възпаленото място разрязан лист.

Дървото на парите има лечебни свойства за облекчение на изгаряния, стрии, рани и циреи. За задачата, поставете каша от листата върху засегнатата зона и я фиксирайте с превръзка, сменяйте на всеки 2-3 часа.

Сокът от листата на това растение отстранява сърбежа и възпалението от ухапвания от комари, пчели и оси. Можете да намажете раните 4-6 пъти дневно.

Сокът оказва помощ при възпалителни болести на бъбреците. Необходимо е да се пие 3 пъти дневно в продължение на 15 минути по 1 супена лъжица от следната инфузия: 5 листа би трябвало да бъдат намачкани, залейте с чаша гореща вода и настоявайте за един час.

Ето такива лечебни свойства има това ужасно растение. Според националното поверие, в случай че дървото цъфти, тогава очаквйте огромно благосъстояние и разцвет.

Затова се грижете за това растение и се наслаждавайте на хубостта му.

Споделете тази потребна публикация с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР