Дървото на парите присъства в почти всеки дом, отчасти заради

...
Дървото на парите присъства в почти всеки дом, отчасти заради
Коментари Харесай

Дървото на парите - какво е то и как се отглежда

Дървото на парите участва в съвсем всеки дом, частично поради поверие и вяра да донесе благосъстояние в дома, частично и поради това, че наподобява добре.

Смята се, че в случай че се грижите безрезервно за него, то ще донесе мечтаното и ще усили притежаваното. Поставянето на монети на дъното на саксията се смята за амулет, който в допълнение усилва въздействието.

Класическата форма на сукулентното растение е точно дръвче. За да се получи обилна корона, първо би трябвало да засадите един образец в саксия. Ако има няколко в саксията, то ще им стане тясно и няма да се получи дърво, а шубрак.

Растенията ще се издължат, няма да се разклоняват добре, ще си пречат едно на друго. За да не се случи това, би трябвало да образувате короната на дървото на парите.

Трябва да изчакате, до момента в който на клонките се развият три или четири двойки листа и сред последната двойка да се получи нова пъпка. Нея би трябвало да отделите с пръсти, нокти или пинцета.

След малко време вместо отделената пъпка ще се появят две или три нови – дървото на парите ще стартира да се разклонява. Ако още веднъж се появи една пъпка, то повторете интервенцията.

Ако клонките са дълги, би трябвало да отчупите или да отрежете единствено връхната им част. Мястото на среза би трябвало да се посипе с пепел. Не се опитвайте да образувате растението благодарение на тел, защото ще повредите стеблото и клонките.

Ако дървото на парите е към момента малко и не е почнало да се разклонява (оптималната височина е 15 см), отщипете 2 дребни връхни листа. Можете да отщипете и повече, само че единствено по този начин, че на края на клонките да остават 2 огромни листа.

След това на това място би трябвало да стартира разклоняване (като незабавно се появят 2 двойни листа). Ако това не се случи и има единствено една двойка, прищипете наново.

Грешката, която вършат множеството хора, е неправилният избор на саксия за дървото на парите. При огромен размер на почвата главният корен се развива надолу, а самото растение нагоре, което го прави фино и едва.

Ако красулата е била в огромен съд, пресадете я в дребна и плоска саксия. Почвата за дървото на парите би трябвало да се състои на половина от пясък и ситни камъчета. Можете да я намерите и в цветарските магазини.

Пресаждането на дървото може да се прави на половин година, като се придвижва с почвата към корените в съд, който е необятен.

Поливайте дървото на парите не щедро, само че постоянно. При щедро напояване в саксията може да се застои вода, което постоянно е причина за гниене на корените.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР