Дарвин не е имал навик да архивира документите си и

...
Дарвин не е имал навик да архивира документите си и
Коментари Харесай

Автограф на Чарлз Дарвин ще гони рекордна цена

Дарвин не е имал табиет да архивира документите си и доста малко от тях са оживели, напомня Военновъздушни сили. Почти всички непокътнати негови ръкописи съдържат единствено съкратения му автограф - " C. Darwin " или " Ch. Darwin ", за разлика от този, препоръчан от Sotheby`s, на който популярният академик и откривател собственоръчно е изписал цялото си име Charles Darwin.

Документът е основан за алманаха The Autographic Mirror - нещо като списание за звезди на времето си, което е разгласило факсимилета на почерци или подписи на известни персони, дружно с техните биографии. Дарвин се е възползвал от предлагането на издателите, с цел да отговори на нападките против неговия огромен труд „ Произход на типовете ”.

Ученият се е подписал под откъс от третото издание на творбата си, в който акцентира, че даже за момента да намират теорията му за неправдоподобна и странна, хората в последна сметка ще вникнат в смисъла на еволюцията и естествения асортимент, споделя пред Военновъздушни сили Джон...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР