Дървените бараки в района на Цирковата площадка над Мол Варна

...
Дървените бараки в района на Цирковата площадка над Мол Варна
Коментари Харесай

Дървените бараки в района на Цирковата площадка във Варна изгоряха | Теренът е държавен и бе предназначен за нова Съдебна палата

Дървените бараки в региона на Цирковата площадка над Мол Варна са изпепелени през миналата нощ.

Пет екипа са потушавали пожара, оповестиха за Moreto.net от пресцентъра на МВР-Варна. Няма данни за потърпевши.

От години съвсем всички дървени структури са занемарени и изоставени, собствеността е държавна и по последни данни бе предопределена за терен за нова Съдебна палата във Варна.

Moreto.net напомня, че през март 2023 години Областна администрация - Варна заяви, че всички административни спънки към към този момент са отстранени. След издадена заповед на регионалния шеф са конфискувани държавни парцела, представляващи 26 обекта върху някогашната „ Циркова площадка. За задачата са извоювани няколко правосъдни каузи.

Процедурите бяха завършени и обектите са предадени на Директива за птиците „ Фонд затворно дело “ - Териториално отделение Варна. Със заповед на регионалния шеф от 3 януари е отнето правото на ръководство от Министерството на правораздаването и от Директива за птиците „ ФЗД “ върху въпросния парцел и намиращите се върху него здания. Освен това парцелът е възложен безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет за създаване на правосъдна постройка във Варна, в която да правят активността си всички правосъдни институции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР