Дървена църква на прочут православен манастир в Източна Украйна е

...
Дървена църква на прочут православен манастир в Източна Украйна е
Коментари Харесай

Зеленски: Руската армия удари манастир, приютил близо 300 цивилни

Дървена черква на фамозен православен манастир в Източна Украйна е била разрушена при нова съветска бомбардировка, заяви през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, припомняйки, че предходната е умъртвила там тази седмица четирима монаси, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5804
,,Руската артилерия през днешния ден още веднъж удари Светогорската лавра " в Донецка област - един от основните православни манастири в Украйна``, написа президентът в Телеграм и разгласява видео на манастира, обзет от пламъци.

Той напомни, че манастирът към този момент е бил ударен тази седмица от съветските бомбардировки, " при което са били убити четирима монаси, а още четирима са били тежко ранени ".

Зеленски сподели, че в манастира са приютени близо 300 цивилни, от които 60 деца, които се крият там от бомбардировките.

Манастирът " е бил опустошен за първи път по времето на Съветския съюз. След това е повдигнат още веднъж. И в този момент той е запален от съветската войска ", сподели украинският президент и прикани ЮНЕСКО да изключи Русия поради това " безчовечие ".

Руското министерство на отбраната от своя страна заяви, че подразделенията му, ситуирани северно от Светогорск, не водят " бойни дейности " в този регион и упрекна украинските сили, че " са запалили " манастира.

Манастирът на Светогорската Пресвета Богородица, издигнат при започване на 17 век, се счита за едно от трите най-свещени места в Украйна от православните вярващи, отбелязва Българска телеграфна агенция. Преди войната тя привличаше годишно хиляди поклонници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР