Държавното ръководство на Германия възнамерява да поиска от САЩ да

...
Държавното ръководство на Германия възнамерява да поиска от САЩ да
Коментари Харесай

Германия моли САЩ да я освободят от санкциите срещу Русия

Държавното управление на Германия има намерение да изиска от Съединени американски щати да освободят немските компании от присъединяване в глобите против Русия. Това написа авторитетният американски вестник " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници.

В информацията се прецизира, че по време на визитата си във Вашингтон немският финансов министър Олаф Шолц възнамерява да реализира специфични условия за немския бизнес по въпроса за глобите против Русия. Освен това немският канцлер Ангела Меркел щяла да повдигне този въпрос на среща с американския президент Доналд Тръмп, която ще се организира в края на април.

Изданието отбелязва, че този метод е лобиране за немските индустриални колоси, в това число " Сименс ", " Даймлер " и " Фолксваген ", които вършат бизнес в Русия и не желаят да станат жертви на влошаващите се връзки сред Москва и Вашингтон. Според ръководителите на немските компании нови наказания на Съединени американски щати против Русия могат да костват на Германия стотици милиони евро.

В началото на април Съединени американски щати постановиха нови наказания против Русия. В листата със наказания попаднаха редица съветски олигарси и следените от тях компании. Сред тях са Олег Дерипаска, Виктор Вакселберг и неговата група " Ренова ", Кирил Шамалов, Сюлейман Керимов, шефът на " Газпром " Алексей Милер, както и изпълнителният шеф на ВТБ Андрей Костин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР