Държавното радио на КНДР съобщи за активната работа на лидера

...
Държавното радио на КНДР съобщи за активната работа на лидера
Коментари Харесай

Държавното радио на Северна Корея разказа за активната работа на Ким Чен Ун

Държавното радио на КНДР заяви за дейната работа на водача на страната Ким Чен-ун (Ким Чен Ун) на фона на слуховете за болеста и гибелта му, съобщи южнокорейската организация Ренхап. Според информацията „ другарят Ким Чен-ун съобщи признателност на служащите и чиновниците, които от все сърце помогнаха за основаването на град Самджион “.

Не се прецизира в каква форма е бил той, когато е предал това. Строителството на новия град Самджион бе тържествено приключено в края на предходната година. На церемонията участва и севернокорейският водач. Освен това Централната телеграфна организация на Корея /ЦТАК/ заяви, че в четвъртък водачът на Северна Кореяе получи приветствена депеша от ръководителя на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов по случай годишнината от визитата на Ким Чен-ун в Русия.

Няма нови данни за присъединяване на ръководителя на Държавния съвет на КНДР в обществени събития или за пътуванията му из страната. Последната фотография на водача бе публикавана в уеб страницата на ЦТАК в новините от 12 април от инспекцията на водача в полка на Военновъздушни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР