Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура е получило лиценз за пристанищен оператор

...
Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура е получило лиценз за пристанищен оператор
Коментари Харесай

Държавата на прага на Росенец обеща: няма да има сътресения на пазара с горива

Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " е получило лиценз за пристанищен оператор на терминал " Росенец ". Това съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков , представен от БНР и Нова телевизия. Преди това той е ревизирал на място хода на процеса по предаване на пристанището на страната от страна на " Лукойл " след прекратяването на концесията на терминала с решения и.

По думите му до няколко дни ще бъде взаимното прилагане ще подписано съглашение за взаимно прилагане на данъчния склад на пристанището от страната и " Лукойл Нефтохфим Бургас ". Той посочи, че взаимното прилагане ще е краткотрайно, до момента в който се изчистят всички процедури.

До три месеца се чака взаимен разбор за сигурността на обекта на " Лукойл Нефтохим Бургас ", " Гранична полиция ", Агенция " Митници " и службите за сигурност.
 Заличиха
Заличиха " Лукойл " от Регистъра на пристанищните оператори у нас

Започнала е процедурата по прекачване на оперативния надзор

Георги Гвоздейков увери, че страната няма да заплаща компенсации на рафинерията за вложените средства за рационализация на пристанищния терминал.

Транспортният министър съобщи също, че назначеният от него екип работи за това процедурата да завърши по-бързо от.

Той сподели още, че няма да има разтърсвания на пазара с горива. " Цената им се дефинира от борсовата цена. Отворен пазар сме. По никакъв метод не се въздействат цените на горивата от това, което се случва сега. Има и други благоприятни условия за доставка на недопечен нефт. Всички работим в екип, с цел да няма отрицателен резултат върху пазара и жителите ", посочи Гвоздейков.
 Цената на горивата скача над 3 лева за литър, в случай че
Цената на горивата скача над 3 лева за литър, в случай че " Лукойл " се откаже от съветския нефт

Светослав Бенчев не чака проблеми с дизела, до момента в който България има рафинерия, произвеждаща нефтопродукти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР