Държавното обвинение засега не показва, че обръща внимание на сигналите

...
Държавното обвинение засега не показва, че обръща внимание на сигналите
Коментари Харесай

Прокуратурата още мълчи за рекордно голямата тераса по Апартаментгейт

Държавното обвиняване към този момент не демонстрира, че обръща внимание на сигналите против зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев по отношение на имотните му покупко-продажби, които бият всички върхове по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа притежател на голяма тераса с площ 244 кв. метра и на апартамент с елементарни размери - 63 кв. метра, само че с невероятна цена - 18 639 лева, или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 година в чисто нова постройка в столичния кв. " Хиподрума ", напомня в. " Сега ".
Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата притежатели на остъклената тераса с повърхност на игрище. Другите са дамата, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на първокласната постройка на ул. " Нишава ", имат единствено три жилището и те също са благосъстоятелност на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри проверяващият уебсайт " Биволъ ". Славчев е купил жилището от 63 кв. метра за 18 639 лева (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата постройка ателие с повърхност 80 кв. метра за близо 100 000 лева
Всичко това е маркирано в сигнал на гражданско съдружие " Боец " до прокуратурата преди повече от седмица, само че държавното обвиняване към момента не се е задействало. Това може би се дължи на обстоятелството, че точно Славчев би трябвало да ревизира своя началник Пламен Георгиев поради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. метра със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до през днешния ден твърди, че е обща част, макар че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на Антикорупционната комисия излезе в отпуск, до момента в който приключи инспекцията на прокуратурата.
" Боец " беше сдружението, по чийто сигнал ВКП стартира инспекция против зам.-председателя на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Причината беше следствие на " Свободна Европа ", което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с първокласен апартамент с персонален асансьор в кооперация " Летера ". Проверки се правят и на други забъркани в " Апартаментгейт " - шефа на следствието Борислав Сарафов поради парцели на сина му, някогашния министър на правораздаването Цецка Цачева, някогашния зам.-министър не енергетиката Красимир Първанов, някогашния зам.-министър на спорта Ваня Колева, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов. Единственият, който към момента се измъква изсъхнал от абсурда, е Антон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР