Държавното обвинение изведнъж се сети да проверява дали той е

...
Държавното обвинение изведнъж се сети да проверява дали той е
Коментари Харесай

Прокуратурата търси шпионския софтуер „Pegasus“ в държавни структури

Държавното обвиняване внезапно се сети да ревизира дали той е употребен непозволено по отношение на български жители

Прокуратурата изненадващо разгласи, че прави инспекция за вероятно непозволено потребление на израелския програмен продукт „ Pegasus “ (Пегас) в държавни структури за нерегламентирано подслушване на български жители. Това става близо година откакто абсурда към този артикул, който разрешава добиване на известия, фотоси и местонахождение, задейства микрофона, с цел да записва диалози и срещи в действително време, гръмна в международен мащаб.

Сега Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми, че прави инспекция по реда на Закона за правосъдната власт (ЗСВ) и в България.

"В хода на инспекцията прокурор в СГП неотложно е изискал информация от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС) прилаган ли е в държавни структури продуктът на израелската софтуерна компания NGO Group „ Pegasus “, както и осъществявана ли е инспекция на процедурите за потребление и използване на специфични разследващи средства във връзка с съответни жители, включваща същия артикул ", твърди държавното обвиняване. Сходна информация е изискана от ДАНС, ДАТО и други.

В хода на инспекцията ще бъде изяснено продаван ли е и предоставян ли е у нас програмен продукт „ Pegasus “ и вероятно къде е осъществен той, твърди прокуратурата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР