Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че е възможно на

...
Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че е възможно на
Коментари Харесай

Кунчев: Възможни са спецсекции за вота на карантинирани

Държавният здравен контрольор Ангел Кунчев разгласи, че е допустимо на идните парламентарни избори карантинираните да гласоподават в секции, отворени особено за тях. Органите на реда пък щели да следят процеса.

" Заболяването е толкоз публикувано, че към нас носители на вируса има. Това, че контактен ще отиде да гласоподава, не съставлява чак подобен проблем ", сподели Кунчев пред Нова тв.

Той акцентира, че нямал поради служителите на реда да съпровождат поставените под карантина от домовете им до секциите. " Ние авансово имаме описите на тези хора. Казва се в какъв интервал от време е разумно те да гласоподават и има човек в секцията, който да не допусне отклонение, влизане в естествените секции ", добави Кунчев.

Според него сходен вид е по-добър от този карантинираните да гласоподават в преносими урни, което било " много комплицирано от логистична позиция ". Какъв вид за гласоподаване ще бъде предпочетен, обаче зависело от това какъв брой ще са поставените под карантина, когато дойдат изборите.

Идеята, стартирана от Кунчев, обаче слага нов въпрос – ще има ли хора, които да желаят да са членове на комисиите в секциите за карантинирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР