Държавният ТЕЦ Марица Изток 2“ ще бъде спасен от фалит

...
Държавният ТЕЦ Марица Изток 2“ ще бъде спасен от фалит
Коментари Харесай

Държавата спасява от фалит ТЕЦ „Марица Изток 2“ със 160 млн. лв.

Държавният Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ ще бъде избавен от банкрут със 160 млн. лева Това стана ясно от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Това не беше акцентът в изказването на някогашния министър председател, който приказва най-вече за отстъпките за поста външен министър след идната ротация през март.

Договорката за отпущането на сумата се е случила през вчерашния ден на „ комфортен диалог “ сред сътрудниците, на която са участвали министър председателят Николай Денков, ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Обсъдихме въпроса в енергетиката – по какъв начин да не се банкрутират „ Марица 2 “ и мините. Разбрахме се по какъв метод, другата седмица – понеделник, вторник – ще ги подкрепим със 160 млн. лева, с цел да не се случи това нещо “, сподели Борисов.

Той добави, че по-късно е „ извикал “ кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с цел да съобщи на хората, че се „ мисли по какъв начин всичко да е без разтърсвания, да е умерено “.

На въпрос от кое място ще дойдат парите Борисов отговори „ събираемостта е огромна, както споделя Асен Василев “. И въпреки всичко от думите му стана ясно, че решението е сумата да бъде отпусната през Български енергиен холдинг (БЕХ).

Вчера го обсъдихме, взехме решение през БЕХ по какъв начин да се направи “.

Държавният Топлоелектрическа централа е на загуба съвсем всяка година, като се изключи 2022 година, когато поради войната на Русия в Украйна, централата успяваше да бъде конкурентна на пазара и да изнася ток. Само за 2023 година загубата на ТЕЦ-а е над 100 млн. лева

Акцент в диалога е бил и въпросът за земеделските производители и какво може да се направи за тях, посочи още водачът на ГЕРБ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР