Държавният секретар по външните работи и международното сътрудничество Мария Триподи

...
Държавният секретар по външните работи и международното сътрудничество Мария Триподи
Коментари Харесай

Участие на държавния секретар по външните работи Триподи в срещата на ЦЕИ в София

Държавният секретар по външните работи и интернационалното съдействие Мария Триподи взе участие в срещата на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност (ЦЕИ) в София под председателството на България.

Във фокуса на полемиката беше поддръжката на района за Украйна и приносът на ЦЕИ – най-старата и най-ясно структурирана районна организация в Централна и Югоизточна Европа – при справяне с последствията от войната и процеса на разширение на Европейски Съюз. Държавният секретар Триподи още веднъж изрази солидарността на Италия към украинския народ и осъждането на съветската експанзия и последните срамни набези против цивилни жители, градски региони и сериозна инфраструктура. Италия отхвърля подправените обвинявания на Русия за вероятно потребление на мръсна бомба от Киев и изрично поддържа глобите, които имат тежки последствия за съветската стопанска система, отслабвайки нейния боен, индустриален и софтуерен капацитет.

Държавният секретар изрази признателността на Италия за бързата реакция на ЦЕИ при даването на филантропична помощ на Украйна.

След това Триподи изрази загрижеността на Италия по отношение на въздействието на съветската експанзия върху енергийния пазар, като увери, че Италия поддържа общия отговор на енергийната рецесия и ограниченията, препоръчани от Европейския съюз.

Накрая държавният секретар още веднъж изрази задоволството на Италия от оповестеното от Русия обновяване на присъединяване в осъществяването на самодейността на Организация на обединените нации за износа на зърно през Черно море.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР