Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и руският външен

...
Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и руският външен
Коментари Харесай

Ватикана поиска от Лавров незабавно да се прекрати войната

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и съветският външен министър Сергей Лавров организираха телефонен диалог през днешния ден.

Кардиналът е повторил поисканото към този момент няколко пъти от папа Франциск, а точно да се постави завършек на боевете. Освен това той е изразил готовността на Светия трон за всевъзможен тип ходатайство, което може да бъде сметнато за потребно за насърчаването на мира. „ Кардиналът – съобщи шефът на ватиканския пресцентър Матео Бруни, потвърждавайки новината за телефонното позвъняване – съобщи дълбоката угриженост на папа Франциск за продължаващата война в Украйна и удостовери това, което папата сподели предходната неделя на молитвата „ Ангел Господен “. По-специално той повтори неговия апел за прекъсване на въоръжените офанзиви, за обезпечаване на филантропични коридори за цивилните и спасителите, и насилието на оръжията да бъде сменено с договарянията “, съобщи Ватикан нюз. В този смисъл – продължава Бруни – „ приключвайки телефонния диалог, Паролин още веднъж удостовери готовността на Светия трон да направи всичко, с цел да се сложи в услуга на този мир “.

Новината за телефонния диалог бе публикувана и от организация Интерфакс, базирайки се на московското външно министерство. „ Страните показаха вяра идващият кръг от договаряния сред Москва и Киев да се организира скоро и да бъде реализирано съглашение по основни въпроси, за преустановяване на военните дейности “, настояват съветските източници. От обкръжението на Лавров обясниха, че министърът е уведомил Паролин „ за съветските претекстове по отношение на аргументите и задачите на специфичната военна интервенция, провеждаща се в Украйна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР