Държавният секретар на САЩ в телефонен разговор с чешкия премиер

...
Държавният секретар на САЩ в телефонен разговор с чешкия премиер
Коментари Харесай

Блинкен подкрепи Бабиш за действията му срещу Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати в телефонен диалог с чешкия министър председател Андрей Бабиш разиска обстановката към връзките сред Москва и Прага, заяви пресслужбата на Държавния департамент, представена от БГНЕС.
" Държавният секретар Блинкен акцентира солидарността на Съединени американски щати с Чехия в смелия й отговор на подривните и смъртоносни дейности на Руската федерация на чешката земя. Държавният секретар Блинкен и министър-председателят Бабиш се съгласиха за нуждата от по-нататъшно единение и увереност в отговор към дестабилизиращите дейности на Русия ", се споделя в изказването.
 Блинкен: Вашингтон осъжда възбраната за влизане на европейски чиновници в Русия Блинкен: Вашингтон осъжда възбраната за влизане на европейски чиновници в Русия
Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници търсят по-конструктивни връзки с Русия, само че тя би трябвало да съблюдава своите интернационалните отговорности. То...
„ Решенията на чешкото държавно управление да изключи [руската държавна корпорация] „ Росатом ” от претендентите [за построяването на нов енергиен блок за атомната централа] Дуковани и доста да понижи наличието на съветското разузнаване в Прага покачиха сигурността на Чешката република и НАТО ", съобщи пресслужбата на дипломатическото ведомство на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР