Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън започна визита в Близкия

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън започна визита в Близкия
Коментари Харесай

Ирак отхвърли американския призив за изтеглянето на подкрепяните от Иран военни от страната

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън стартира аудиенция в Близкия изток, където се чака да участва на среща сред държавните управления на Саудитска Арабия и Ирак за възстановяване на двустранните връзки сред Багдад и Рияд, предава радио Voice of America.

Встъпителното съвещание на Координационния съвет бе проведено след стоплянето на връзките сред двете близкоизточни страни. Събранието се преглежда като част от напъните на Съединени американски щати за понижаване на възходящото въздействие на Иран в Ирак, като за тази цел насърчи Багдад да предприеме стъпки за по-тясно съдействие с Риад.

„ Иран постоянно провокира угриженост, освен в Ирак, само че и в целия район ", съобщи представителят на Държавния департамент Хедър Науърт в границите на брифинг по-рано тази седмица. Тя добави, че Съединени американски щати приветстват подобряването на връзките сред Ирак и Саудитска Арабия, като цитира образец за това по какъв начин повторното отваряне на граничните пунктове улеснява търговията сред двете страни.

Срещата ще се организира в саудитската столица на Рияд, четири месеца откакто двете страни подписаха съглашение за основаване на съвет за възстановяване на връзките сред прилежащите страни в опит да се опълчват на необятното въздействие на Иран в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР