Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън увери, че ще остане

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън увери, че ще остане
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън няма намерение да напуска поста си тази година


Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън увери, че ще остане на поста си през цялата 2018 година макар множеството спекулации, че има намерение да стори противоположното поради обтегнатите си връзки с Тръмп.

В изявление за телевизия "Си Ен Ен" Тилърсън разяснява, че администрацията на президента е имала "изключително успешна" година през 2017 и изрази вяра, че идните политически решения на президента ще създадат 2018 още по-успешна година от миналата. Запитан за своите персонални проекти, Тилърсън съобщи: "Имам желание да остана тук цялата година".

Както БГНЕС напомня, на 4 октомври телевизия Ен Би Си заяви, че три месеца преди този момент ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати е нарекъл президента "идиот" и е заплашил с оставка поради противоречие с него по редица вътрешнополитически въпрос. Тилърсън по-късно отхвърли тази информация, а Тръмп прикани Ен Би Си да се извинят за стартирането на подправени вести. Телевизионният канал обаче отхвърли да направи това, настоявайки че информацията им е вярна. Коментирайки тази обстановка по-късно в изявление за списание "Форбс", Тръмп предложи да се сравнят резултатите от неговия IQ тест с този на Тилърсън, като означи, че резултатът авансово е прочут и че най-вероятно ще бъде в негова изгода. През идващите месеци несъгласието сред двамата продължи да назрява.

Пред Си Ен Ен в петък обаче Тилърсън бе безапелационен, че президентът в никакъв случай не е давал индикация, че има намерение да го смъкна от поста.

Медията не пропусна да насочи на Тилърсън и въпроси, свързани и с издаването на скандалната книга за първата година на Тръмп като държавен глава. В нея доближени на Тръмп разясняват, че той постоянно се държи като малко дете, което повдигна отначало въпроса в американското общество до каква степен кадърен е милиардерът за сходна служба.

"Никога не съм се съмнявал в психическата му валидност. Нямам причина да се колебая в нея", безапелационен бе Тилърсън, само че призна, че му е лишило доста време да се научи по какъв начин да беседва с Тръмп.

"Трябваше да прекарам в действителност доста време в това да схвана по какъв начин най-добре да споделям с него, тъй че да послужвам на нуждата му от информацията. Едно от нещата, които трябваше да науча е какъв тъкмо метод да приложа. Той не наподобява на типичните президенти от предишното, мисля, че всички знаем това", посочи още министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР