Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна на посещение в

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна на посещение в
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ е в Китай по въпроси за севернокорейската криза

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън дойде на посещаване в Китай, заяви Асошиейтед прес. Разговорите му с китайските ръководители ще бъдат отдадени основно на два въпроса - комерсиалните връзки сред Пекин и Северна Корея и подготовката на визитата в Китай на американския президент Доналд Тръмп, планувано за ноември.

 © Българска телеграфна агенция
Днес се чака Тилърсън да се срещне с висши китайски представители - члена на Държавния съвет Ян Цзечъ, отговарящ за външната политика, външния министър Ван И и президента Си Цзинпин.

Вчера представител на китайското външно министерство сподели, че по време на визитата на Тилърсън ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с подобряването на двустранните връзки, визитата на Тръмп, интернационалните и районни въпроси.

Съединени американски щати разчитат Китай да окаже стопански напън върху Пхенян, с цел да го накара да се откаже от нуклеарната си и ракетна стратегия. В последните месеци администрацията на Тръмп обществено упрекна Китай - основния съдружник на Северна Корея, че не прави задоволително, с цел да убеди съседа си да се откаже от нуклеарните си упоритости, отбелязва Франс прес. Напоследък тонът на Вашингтон се смекчи, откакто Пекин утвърди и стартира да ползва новите наказания против Пхенян, гласувани от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР