Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че САЩ никога

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че САЩ никога
Коментари Харесай

САЩ никога не били давали тежки оръжия на сирийските кюрди

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че Съединени американски щати " в никакъв случай не са давали тежки оръжия " на сирийските кюрдски милиции " Отряди за отбрана на народа " и затова " няма нищо за връщане ", оповестява " Ройтерс ".

" Отрядите за отбрана на народа " са главният съставен елемент на подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС), които превзеха голяма територия от терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия.

Вашингтон е фокусиран върху разгромяването на ДАЕШ в Сирия. Анкара желае да попречи на сирийските кюрди да придобият автономност и да подклаждат кюрдските бунтовници на нейна територия, като за задачата предприе през предишния месец военна намеса в региона на кюрдския анклав Африн в Северозападна Сирия, с цел да прогони " Отрядите за отбрана на народа " от южната си граница.

Тилърсън сподели също по този начин, че Съединени американски щати са имали " плодотворни срещи " с европейците по отношение на нуклеарната договорка с Иран, само че посочи, че работата по този въпрос към момента не била свършила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР