Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че отравянето на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че отравянето на
Коментари Харесай

Отравянето на Скрипал е дошло от Русия, ще има отговор, обяви Тилърсън

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия " явно идва от Русия " и сигурно " ще провокира отговор ".

Говорейки пред публицисти, до момента в който е летял от Нигерия за Вашингтон, Тилърсън е коментирал, че не знае дали Москва е осведомена с отравянето, само че добавил, че употребяваното нервнопаралитично вещество не би могло да пристигна от която и да е друга страна.

Тилърсън по-късно разгласява изказване, в което се споделя, че Съединени американски щати са съгласни с оценката на Англия, че " Русия евентуално е виновна за нападението с нервнопаралитично вещество, което беше осъществено в Солсбъри през предходната седмица " и добави, че " Русия продължава да бъде безотговорна мощ на неустойчивост в света ".

Британският министър председател Тереза Мей през вчерашния ден разгласи, че е " доста евентуално " Русия да е виновна за отравянето на Скрипал и неговата щерка Юлия. Белият дом обаче не сподели непосредствено дали Москва е виновна за отравянето. Русия назова обвиняванията на Тереза Мей " цирково шоу ".

Според английските медии Скрипал е бил токсичен с нервнопаралитичното вещество новичок, което е създадено в Съюз на съветските социалистически републики през 1970-те години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР