Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не смята, че има

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не смята, че има
Коментари Харесай

САЩ: Няма непосредствена заплаха от Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън не счита, че има непосредствена опасност от Северна Корея, в това число за американската територия Гуам, съобщи АР.

Тилърсън сподели пред кореспонденти, откакто отлетя от Малайзия за Съединени американски щати и спря за презареждане в Гуам, че "американците би трябвало да спят умерено през нощта ". По думите му те не би трябвало да се тормозят от "тази съответна изразителност от последните няколко дни ".

Той направи изказването, откакто американският президент Доналд Тръмп и Северна Корея си размениха закани за нахлуване. Пхенян съобщи, че изследва проекти за ракетна офанзива против Гуам.

Тилърсън омаловажи спекулациите, че заканите приближават Белия дом към потребление на военна мощ. Той сподели, че нищо, което вижда или за което знае през последния ден, не трансформира значително ситуацията.



Според него Тръмп е желал да изпрати мощно обръщение към КНДР, когато е споделил, че върху нея ще се изсипе "огън и гняв ", в случай че заплашва Съединени американски щати, показва Reuters.

Тилърсън съобщи, че реториката на Северна Корея се е изострила, откакто нуклеарната й стратегия се сблъсква с интернационална опозиция.



"Затова мисля, че президентът изпраща мощно обръщение към Северна Корея с език, който Ким Чен-ун би схванал, тъй като наподобява, че той не схваща дипломатическия език ", сподели още първият посланик на Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР