Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обяви създаването на международна

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обяви създаването на международна
Коментари Харесай

Помпейо обяви създаването на Международен алианс за религиозна свобода

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо разгласи основаването на интернационална инстанция за религиозната независимост. Помпейо огласи новината на проведена във Вашингтон огромна конференция по тематиката, съобщи Франс прес.

Ръководителят на американската дипломация съобщи, че съответните параметри на организацията, наречена Международен алианс за религиозната независимост, следва да бъдат конкретизирани, само че акцентира, че тя ще сплоти " страни, които споделят идентични хрумвания ".

В продължение на три дни Държавният департамент беше за повторно хазаин на конференция за поощряване на религиозната независимост. Темата постоянно се повдига от държавното управление на Доналд Тръмп, защото мнозина измежду последователите на Тръмп - християни евангелисти - я считат за основна.

Бъдещият Алианс " ще отстоява неотменното право на всяко човешко създание да има вяра или да не има вяра, съгласно избора си ", съобщи Помпейо.

От трибуната на конференцията държавният секретар остро разкритикува две от основните цели на Съединени американски щати - Иран и Китай и осъди суровите условия в лагерите, в които Пекин държи над един милион уйгури мюсюлмани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР