Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че активно

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че активно
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ обвини Русия, че саботира санкциите срещу Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо упрекна Русия, че интензивно работи, с цел да подкопае интернационалните наказания против Северна Корея и подсети, че използването на ограниченията е от основно значение, с цел да бъде уверен Пхенян да се откаже от нуклеарните си оръжия, съобщи Ройтерс.

По думите на Помпейо Русия интензивно се е опитвала да подкопае осъществяването на резолюциите на Съвета за сигурност, работата на комитета на Организация на обединените нации, който прави оценка спазването на глобите, сподели Помпейо на брифинг в Държавния департамент през вчерашния ден.

Той упрекна Русия, че се е пробвала да промени формулировките в отчета на Комитет 1718 (комитетът на Съвета за сигурност, основан, с цел да следи използването на резолюция 1718 от 2006 г.)

Помпейо добави, че се надява комитетът на Организация на обединените нации по глобите против КНДР "ще разгласява истинския документ, който демонстрира ясни дейности, свързани с нарушавания на глобите ". По думите му Съединени американски щати "остават твърдо решени да продължат използването на резолюциите на Съвета за сигурност, тъй като са уверени в основното им значение за напъните на президента Тръмп да убеди ръководителя Ким, че цялостната, дефинитивна денуклеаризация на Корейския полуостров е нужна ".

Държавният секретар добави, че Съединени американски щати не престават да водят "многобройни диалози със севернокорейците за това по какъв начин да се реализира осъществяването на всички задължения ", поети на срещата на 12 юни сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ир.

В четвъртък пресслужбата на съветската задача в Организация на обединените нации съобщи, че ремонти, за които е упорствала съветската страна, са импортирани в отчета на групата специалисти на комитета 1718 за глобите против Пхенян, от което "качеството на отчета единствено е спечелило ", напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР