Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо благодари на Анкара за

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо благодари на Анкара за
Коментари Харесай

Майк Помпейо благодари на Турция за помощта в борбата с пандемията

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо благодари на Анкара за помощта в битката с пандемията от новия ковид в телефонен диалог нощес с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, съобщи турската частна телевизия НТВ.

"Държавният секретар благодари на Турция за великодушните дарения от персонална защитна екипировка ", съобщи говорителката на Държавния департамент Морган Ортагус.

Самият Помпейо също заяви в Туитър за диалога си с Чавушоглу и изрази удовлетворение от опцията двамата да обсъдят съдействието сред Съединени американски щати и Турция в битката с COVID-19.

"Ще продължим да прибираме в родните им страни турските и американските жители и да си сътрудничим по въпроси, засягащи веригата на доставки ", уточни още Помпейо, представен от НТВ.

Тема на диалога сред двамата са били също районни въпроси. Двамата са разискали и двустранните връзки в стопански аспект и от позиция на сигурността, уточни още Ортагус, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР