Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви по-рано днес, че

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви по-рано днес, че
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ възнамерява да посети Северна Корея


Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи по-рано през днешния ден, че чака в най-близко бъдеще да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен Ун за уточняване детайлите по съглашението за атомно разоръжаване.

Помпео, който е измежду дипломатите, положили основите на историческата среща сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, има намерение да продължи договарянията.

По време на среща с бизнесмени от Детройтския стопански клуб, външният министър на Съединени американски щати съобщи, че е мъчно да каже изрично дали и по кое време двамата държавни глави ще проведат нова среща, с цел да завършват съглашението.

В същото време обаче подмолните контакти сред дипломатите на двете страни не престават. „ Има още доста работа за извършване. Екипът ми към този момент се е заел. Самият аз евентуално скоро ще пътувам “, добави държавният секретар на Тръмп.

Преди самата среща на върха в Сингапур Помпео беседва два пъти с водача на КНДР. Първия път това стана скрито в качеството му на шеф на ЦРУ; пост, който той заемаше преди да бъде назначен за държавен секретар.

Помпео опроверга критиците на срещата като настоя, че Ким има изцяло действителни планове за разоръжаване.

„ Ким ясно съобщи, че има намерение да изостави програмата за разработка на атомно оръжие. “, сподели Помпео. „ И тук не става въпрос единствено за оръжейните системи, а и за всичко останало. “

„ В отговор президентът [Тръмп] даде обещание да добави съглашението и да даде желаните от Ким гаранции за сигурност. “

Според Министерството на външните работи на Русия, Помпео е разискал резултатите от договарянията със Северна корея в телефонен диалог с сътрудника си Сергей Лавров./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР