Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че санкциите на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че санкциите на
Коментари Харесай

САЩ едностранно възобновяват санкциите срещу Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че глобите на Организация на обединените нации против Иран влизат в действие след спорна процедура, задействана едностранно и даде обещание наказване за тези, които не ги съблюдават, оповестява “Дойче веле”, представен от БГНЕС.

Вашингтон обаче е самичък, тъй като другите велики сили, в това число техните европейски съдружници, упорстват тези наказания да не влизат още веднъж в действие и че американската процедура няма юридически резултат.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, откакто изслуша изказването на Вашингтон, съобщи, че идното възобновяване на глобите на Организация на обединените нации против неговата страна е “невярно твърдение” на Съединени американски щати и той знае, че няма да се случи.

“Всички наказания на Организация на обединените нации против Иран още веднъж ще влязат в действие този уикенд, в 20:00 ч. в събота “, т.е. в 00:00 GMT в неделя, съобщи американският емисар Елиът Ейбрамс.

" Днес Съединени американски щати приветстват връщането на на практика всички прекъснати по-рано наказания на Организация на обединените нации против Ислямска република Иран, водещият спонсор на тероризма и антисемитизма в света ", се споделя в изказване. американският държавен секретар Майк Помпео.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР